Ziekenbezoek

Ziekenbezoek

  12 feb, 2018

  0 Comment

Op zaterdagmorgen is het weer tijd voor het vaste onderdeel van carnaval: “Het ziekenbezoek.”

Na een zeer geslaagde playbackshow op vrijdagavond gaan we samen met Esmee Heuvink, Merle Kruiper, Jan Koenjer, Gerard Fikken en Prins Gerben de 1e een bezoekje brengen bij personen waarvan wij denken dat zij wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Ook dit jaar konden we weer gebruik maken van de bus van ’t Schoapie, waarvoor onze dank, zodat we samen naar André Alferink aan de Keizersveldweg konden.

André was goed gestemd en zag het positief in. De medicijnen doen hun werk en daardoor voelt André zich goed en wil hij langzaamaan zijn werk weer oppakken. Samen kijken ze ook erg uit naar de geboorte van hun kleinkind. Onder het genot van een kopje koffie en of thee zijn er nog diverse dingen besproken.

Dan wordt het weer tijd om te vertrekken naar Herman en Trees Heetkamp. Ons volgende adres dat zich in Raalte bevindt. Herman heeft het een tijdje kalm aan moeten doen na een operatie waar hij goed van aan het herstellen is. Beetje bij beetje zie je hem steeds vaker weer op de boerderij aan de Nijverdalseweg waar hij met veel passie zijn eigen dingen weer oppakt. Herman was jarenlang betrokken in diverse besturen binnen Mariënheem, waaronder het 50+-carnaval. Aangezien hij vindt dat de jeugd ook door moet stromen, doet hij een stapje terug zodat hij meer tijd met zijn vrouw Trees door kan brengen.

Met zijn allen weer in de bus op weg naar ons laatste adres aan de Essenbree. Waar Jos en Monique Kruiper al op ons zitten te wachten. Monique is aan het herstellen van diverse behandelingen en een operatie die zij moest ondergaan. Dat gedeelte is achter de rug zodat ze zich nu kan voorbereiden op de volgende stap die er gaat komen.

Op het laatste adres wordt er meestal geen koffie meer gedronken. Prins Gerben gaf aan dat één fles geen kwaad kon. Echter, als er dan een beugelfles van anderhalve liter op tafel komt, wordt het gekker. Na toch maar een kleinere versie zat in principe ons ziekenbezoek erop. Ware het niet dat op vrijdagavond één van onze dansmariekes, Lynn Nijboer, haar optredens als sneeuw voor de zon zag verdwijnen nadat ze op vervelende wijze aan haar knie geblesseerd raakte. Met een bliksembezoek hebben we haar nog even verrast om haar te steunen.

Ziekenbezoek zit er weer op. Wij hopen dat een ieder op zijn eigen wijze steun uit ons bezoek heeft kunnen halen om de strijd weer aan te kunnen gaan.

Bestuur Assendorperzotten

Bekijk hier alle foto’s.